onsdag 12 december 2007

Julbaka kaka

Ellen bakar tunnbröd

Så kom vi till den tradition kring jul som i den Steenska släktådran anses mer eller ännu mer helig. Den vedeldade ugnen eldades med ved och stora brödkavlarna kavlade upp ärmarna. Helt i enlighet med traditionen dracks det julmust, yrde mjöl och den äldre av systrarna Steen menade likt alla andra år att det sega tunnbrödet inte var traditionsenligt segt. Nytt för i år var den lussebullsbakande Mattias som bidrog med en mycket intressant kreation.

4 kommentarer:

Mat sa...

Hej!

Vet inte riktigt hur jag ska hantera detta hedervärda omnämnande i det semiSteenska forumet. Månde är det så att välartade ungdomar med fördelaktigt yttre, åtskilliga generationer efter vår, kommer att träffas i släktgården i Släbo och baka fina lussebullar enligt gammalt recept. Kanske sitter det då någon åldring och förtäljer skrönor om släktens svarta får. Det skånska inslaget som med sina märkliga vanor förde in nya inslag i den annars så grundmurade traditionen. Eller drar jag för stora växlar? Är i vilket fall väldigt tacksam att få ha gläntat på dörren till värmen hos familjen Steen. Kram kram

Ellen och Moa sa...

Visst har du skrivit historia! En skåning som bakar lussekatter!

Vi gillar dig!
Ellen och Moa

PS. Mamma och pappa ska klå er på TP under julen, var så säker!

Mat sa...

Bring it on! Erica och jag har faktiskt jobbat på vårt förhållande. :-)

Frida sa...

Säg som det är, ni sitter hela helgen och pluggar på TP-frågorna. Vi hårdtränar på att flytta spelpjäserna många steg åt gången. För det kommer vi att behöva.

SemiSteenska forumet är ett fantastiskt komponerande av ord. Jag kommer att använda det längre fram i bloggen, med hänvisning till dig.

Ta väl hand om min syster på julaftonen så ses vi på juldagen.

Kramkram, Frida