torsdag 20 december 2012

Bara två kvar

I tisdags var stora julklappsrundan på sjukhuset. Pytteleksaker till skattkistan för stickta barn. Godis till föräldrarna på IVA. Värmande hjärtan, korgar och kort. Lite här och lite där. Vi var två lucior och en tomte, tomten gömde sig och skrämde clownerna med ho-ho. Och så bet Ellen nästan ut sin första lösa tand. Men bara nästan.


Lilly jobbar på sina utryck. Och att få sin vilja igenom. "Aldri nånsin!", "punkt slut" och "ajö!", funkar till det mestaOch förnärmat påpekar hon "de e inte rolit" så fort någon skrattar i anslutning till något som hon sagt.
Moa och Lilly leker häst och bebis. Häromdan välte Lilly ut översta lådan i byrån, Moa rusar fram,  tar henne i handen, tittar på den totala röran och säger tröstande "det är viktigast att du iallafall inte slog dig".

En kur kortison till har vi hunnit med och äntligen är Ellen piggare. På riktigt. Utan kortison. Vi har haft luciatåg, bakat, pyntat tomtar och klätt granen. Till helgen ska vi gå på Pippi-teater med kusinerna. Och på lördag tar Ellen sin sista cytostatikatablett.

Vi planerar för jul. Hemma.

3 kommentarer:

Theos Mamma sa...

Det låter härligt!
Önskar er en riktigt God Jul!
Hälsa hela familjen från oss tre.

Kramar från Theo, Emelie och Fredrik.

Anonym sa...

Buderöds-tomten ska försöka komma förbi någon dag snart. Saknar er! Kram

Malin sa...

Underbart sista tabletten är tagen nu! Önskar er alla den allra bästa julen. Å tack för fint julkort! Kram