torsdag 19 januari 2012

Jag som trodde att jag kunde sitta

När Ellen precis slutat med blöja igen efter sjukhustiden och vi skulle iväg hemifrån så frågade jag om hon ändå inte ville ha blöja. Näpp, Ellen skulle vara utan. Något tjatig frågar jag igen och informerar om begränsade möjligheter att snabbt komma till en toalett. Absolut ingen tvekan, här behövs ingen blöja.

Så ska jag lyfta henne ur rullstolen och märker att det är blött där hon sitter. Men Ellen här är det ju blött! utbrister jag. Ja, men det är inte jag som har kissat svarar Ellen lugnt och fortsätter välja byxor. Nähä så vem är det då som har kissat i din rullstol om det inte är du? frågar jag aningens med "jag vet redan svaret"tonen. Det är Lilly förstår du väl svara Ellen.

Och då slog det mig att Lilly sladdade runt med Ellens rullstol på förmiddagen. När jag lyfte ur henne upptäckte jag att hon var utan blöja och förnimndes av känslan att hon kanske kissat. Vilken snabbt försvann bland andra bestyr och utan att kontolleras trängdes undan i glömska.

Så har jag lärt mig igen att när jag säkert vet så kan det vara, och är förmodligen på ett helt annat sätt. Döm inte hunden efter om den kissat i din stol, ty sanningen kanske är att en äldre hund egentligen behövde lära sig sitta. Tack för det Ellen, men om det händer igen går det bra att säga till lite tidigare.

God natt!

2 kommentarer:

eva sa...

Sådant har även en gammelfaster råkat ut för fast på spårvagnen, då var det ingen som hade kissat utan det hade läckt in när det regnade. Så jag var lite blöt i baken när jag reste mig och skulle gå av.
Eva

Erica sa...

Lika klok som alltid, sötaste karamellen! Kommer ihåg citat då två busfrön hoppade i vattenpölar och en mamma satt lite för nära! Mamman tyckte att ni kanske ska tänka på att det skvätter på mig, det ena busfröet tyckte att det var ruskigt korkat av mamma att sitta där om hon blev blöt då skulle hon kanske tänka på att flytta sig! kram på er alla mina godistroll