tisdag 3 januari 2012

Mer Jul och mer tvätt

Vi har haft en december med mycket bakning, pyssel och luciasånger. Jul på Liseberg med Ella och William. Julklappsutdelning till alla viktiga på sjukhuset. Pulkaåkning på den enda snöiga dagen med kusin Liam. Julteater med roliga troll på Tofta och gudmor Eva på besök.

December kantades även av en ond mage som fortfarande ibland spökar sedan oktober och dyker upp hos Ellen på morgonen utan förklaring eller bot. Det kantades också av ett morfarhjärta så stort och fullt med omtanke som fick opereras. Åså var det turen efter julgranen som slutade i att Ellens högra fot fick gips.

Julafton firades dock i dagarna tre, först med farmor, farfar, Chrille och hela familjen Crawford. Sen hemma i vårt hus och slutligen med alla Steenarna hos mormor och morfar. Det var en härlig jul där alla kunde vara med! Tack alla som var med!

Året avslutades med magsjuka. På nyårsafton satt jag med kräkspåsar till alla tre barnen, tittade på det gipsade benet och tänkte att det i andras ögon kan ses som en tämligen dålig nyår. Förra året satt vi också med kräkspåsar men bara till Ellen och utan magsjuka. Där på sjukhuset satt vi i ett litet rum och längtade oss hem och utan trach. Med det perspektivet var det en lycklig nyårsafton 2011. Bara något mycket tvätt.

Inga kommentarer: