torsdag 5 juli 2012

Söndrigt ben

Det hände en olycka. Med Ellens ben.
Hon fick prova en elrullstol. Den var jättestark.

Ellen manövrerade den fantastiskt fint. Men efter picknick körde den rakt in i bänken. Med Ellens smalben först. Det blev alldeles sargat. Inget brutet men ett stort sår av bortskrapad hud. Och ett djupt jack. Det gick inte att sy i den tunna huden runt om.

Doktorn började prata allvarlig skada och hudtransplantation. Då är det bra att vi lärt oss att ta en dag i taget. För nu, en vecka senare ser det hoppfullare ut. Fina kanter sa kirurgen, han som springer långt och snabbt. Men Ellen vill bada. Nu.

Ellen hostar fortfarande mycket. Syrgasen är just väldigt mycket. Hon kan behöva fyra, fem eller till och med sex liter syrgas. Att jämföra med en liter som hon hade då hon lämnade IVA för ett och ett halvt år sedan. På den nivån ligger hon fortfarande idag, när hon mår bra, mellan en och två liter syrgas. Men hon är förhållandevis pigg nu och lungorna är ändå inte så täta. Det är svårt att förstå varför syrgasbehovet är så stort. Även för den belästa.

Men igentligen har vi det ganska bra. Tove har fyllt ett år. Med fint kalas. Ella och William har varit en tur till Sverige och snart kommer kusinen från Dubai hit. Dessutom är min egna kusin från norr i krokarna. Det är härligt med sommar och vänner som har semester.

Inga kommentarer: