lördag 2 juni 2012

Den värsta av de värsta

Innan Ellen blev sjuk så tänkte jag när vi någon gång passerade barnsjukhuset att barncancercentrum måste vara den värsta avdelningen.

Vi hann tillbringa en natt där innan Ellen flyttades till barn-IVA. Intensivvårdsavdelningen för barn. Ganska snart insåg jag att det var en värre avdelning. Ganska snart började jag längta till barncancercentrum istället.

I de endlösa korridorerna till och från IVA passerade jag neurologmottagningen. Jag tänkte att det inte heller är en rolig avdelning som iallefall inte Ellen är berörd av. Så tänkte jag. Tills doktor IVA, efter sådär 3 månader försökte börja väcka Ellen genom att ta bort sovmedicinerna en efter en. Utan att de reaktioner som han önskade se hos Ellen infann sig. Det togs olika prover och gjordes MR på hjärnan. Och jag läste en vilsen lapp med texten "kraftigt neurologiskt sönderfall".

Jag leddes av en fantastisk sköterska. När jag berättade just det här för henne så minns jag att jag skrattade. Det var så absurt. Men jag skrattade också därför att hon såg, det som jag och Jacob såg. I ögonen såg vi att Ellen var där trots att hon inte kunde röra sig eller prata. I korta sekvenser kunde jag se det som flera andra inom sjukvården såg och jag frös till is inombords. Dom såg ett paket.

Vi såg Ellen.
Underbara Ellen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag "såg" Ellen!

Frida sa...

Det är jag väldigt glad för!

Anonym sa...

Du vet vem jag är!!
Älskar Er!!

Emma sa...

Många många många styrke kramar till hela familjen.

Linda, Pär, Nova och Wilma sa...

Ellen är vår hjälte. Modigast och starkast av alla i hela världen. Vi saknar!!